SENASTE

Här finner du uppdrag, artiklar, intervjuer och liknande.


Jag, Joakim Sveland, intervjuas i senaste numret av Tidskriften folkhögskolan (nr 6/2018) om digitalisering och lärande. Går att läsa digitalt här.

"Idag är våra hjärnor mer upptagna än någonsin tidigare, med sms, mejl, sociala medier. Bildning kräver att vi är koncentrerade och fokuserade. Allt som tar bort fokus försämrar den förmågan."

Folkhögskolornas digitaliseringskonferens

Föreläsning och workshop på Folkhögskolornas digitaliseringskonferens, 29 november 2018. Arrangerat av FSO och Sveriges folkhögskolor.

ÄDELFORS FOLKHÖGSKOLA

Föreläsning och workshop “Uppkopplad undervisning - att lära i en digital värld” för personal och rektorer, november 2018 på Ädelfors folkhögskola.

Debattartikel Lärarnas tidning, november (tryckt) och oktober (digitalt) 2018.


Delseminarium på temat “Hur skapar vi kvalitet i folkhögskolornas bildningsmiljö?” på lärarnas hus i Stockholm, november 2018.

VASAGYMNASIET, ARBOGA

Föreläsning och workshop “Uppkopplad undervisning - att lära i en digital värld” för personal och rektorer oktober 2018 på Vasagymnasiet i Arboga.

“Alla elever och lärare borde veta detta!” /Lärare, Vasagymnasiet Arboga


RYTMUS SICKLA

Föreläsning för personal och rektorer augusti 2018 på Rytmus Sickla.

“En föreläsning som alla borde få ta del av – allt från stressade mellanchefer till högstadieelever.” /Lisa, lärare Rytmus Sickla

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Föreläsning för personal våren 2018 på Birkagårdens folkhögskola.

“Föreläsningen fick mig att se och förstå mitt eget användande av digitala verktyg.” /Ann, lärare Birkagårdens folkhögskola